Η Άνδρος σε μια βόλτα

Παραλίες

H Άνδρος, ένα νησί με φινέτσα, πολιτισμό, αξιοθέατα και αρχοντιά,  διαθέτει πολλές και εξαιρετικής ποιότητας παραλίες για όλα τα γούστα,  οργανωμένες, απόμερες, ανεξερεύνητες, διάσημες,  πολύβουες, με βράχια αλλά και βότσαλα, με πλούσια χρυσή άμμο,  αλλά όλες με καθαρά κρυστάλλινα νερά, ειδυλλιακό προσανατολισμό και απέραντο γαλάζιο.

Χρυσή άμμος, Άγιος Πέτρος, Βιτάλι, Ζόργκος, Ατένι, Βόρη, Άχλα, Γριάς Πήδημα είναι μόνο μερικές απο τις εξαιρετικές παραλίες της Άνδρου που περιμένουν τους επισκέπτες για να απολαύσουν την ήρεμη δύναμη και την φρεσκάδα πνεύματος που τόσο καλά ξέρουν να προσφέρουν οι αιγαιοπελαγίτικες παραλίες. 

Αξιοθέατα

Η Άνδρος, η φημισμένη αρχόντισσα του Αιγαίου, είναι το νησί της ναυτοσύνης  με τα μοναδικά αξιοθέατά της, την πολύπλευρη καλλιτεχνική δραστηριότητα και την πλούσια ναυτική παράδοση. Η Άνδρος προσφέρει στους επισκέπτες του μία πληθώρα επιλογών σε μουσεία, κάστρα, πύργους, φάρους, καθώς και άλλα μνημεία πολιτιστικής κληρονομίας. Κάθε ένα από τα αξιοθέατα, δημιουργημένο σε διαφορετικό χρονικό σημείο της ιστορίας, έχει να διηγηθεί την δική του ιστορία, μία ιστορία που αξίζει να την γνωρίσετε από κοντά. Τα αξιοθέατα στην Άνδρο είναι πάρα πολλά , αλλά αυτά με την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα και την πιο διάσημη φήμη, είναι 

 • Ο Αφανής Ναύτης και ο Φάρος Τουρλίτης
 • Η Γερολίμνη, μια λαξευμένη απο τον μικρό καταρράκτη στα βράχια λίμνη, ίσως το πιο εντυπωσιακό φυσικό αξιοθέατο της Άνδρου
 • Το σπήλαιο Αλλαδινού
 • Το Μουσείο Ελιάς
 • Ο Πύργος τους Αγίου Πέτρου
 • Οι καταράκτες της Πυθάρας
 • Η πηγή ΣΑΡΙΖΑ
 • Τα ορεινά χωριά της Άνδρου με τα παράξενα ονόματα και την βαθειά ιστορία

Σε μια απόσταση μόλις 2 ώρες από την Αθήνα, θα ανακαλύψετε ένα νησί που διαθέτει μαγευτικές παραλίες, εξαιρετική τοπική κουζίνα, σπουδαία αρχαιολογικά και ιστορικά μνημεία, κατάφυτες κοιλάδες, απέραντες εκτάσεις με κρυστάλλινα τρεχούμενα νερά.

Ιστορία & Πολιτισμός

H Άνδρος, εκτός απο προορισμός καλοκαιρινών διακοπών για θάλασσα και ξενοιασιά, είναι και ένας φωτεινός φάρος πολιτισμού και ιστορίας που χάνεται στα βάθη των αιώνων…ο πρώτος ευρωπαϊκός προϊστορικός οικισμός βρέθηκε εδώ, στην περιοχή Στρόπονες, ενώ η Παλαιόπολη ήταν σημαντικό εμπορικό κέντρο την εποχή του Μινωικού πολιτισμού.

Η Άνδρος γέννησε επίσης και σπουδαίους και μεγάλους σε αξία ανθρώπους όπως ο φιλόσοφος Θεόφιλος Καίρης, απο τους σπουδαιότερους πνευματικούς ανθρώπους του 19ου αιώνα, ο ποιητής Ανδρέας Εμπειρίκος και ο Μιχάλης Δερτούζος, καθηγητής του Μ.Ι.Τ και πατέρας της σύγχρονης Πληροφορικής επιστήμης.

Η πολιτιστική ιστορία της Άνδρου αποτυπώνεται στα Μουσεία της που είναι διαθέσιμα σε ένα ευρύ χρονικό φάσμα για τους επισκέπτες της, στην ναυτική κληρονομιά αιώνων, αλλ΄ά και στις πολυβραβευμένες εκθέσεις σπουδαίων καλλιτεχνών που διοργανώνονται κάθε χρόνο.

Διαδρομές και μονοπάτια

Η Άνδρος θεωρείται -και είναι αποδεδειγμένα- ιδανικό νησί για πεζοπορία, καθώς η ορεινή της φύση και η πληθώρα πηγών προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες στους λάτρεις της πεζοπορίας.

Έχει,  μάλιστα, πιστοποιηθεί  η Άνδρος και για τα μονοπάτια της από την Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Πεζοπορικών Συλλόγων και είναι το μοναδικό νησί στην Ευρώπη που έχει συγκεκριμένη πιστοποίηση, ως φυσική συνέπεια της συστηματικής προσπάθειας καταγραφής των διαδρομών και ανάδειξης των μονοπατιών από το δίκτυο “Διαδρομές Άνδρου”.

Ο περιπατητής στην Άνδρο έχει την ευκαιρία να απολαύσει σε πάνω απο 25 περιπατητικές διαδρομές διαφορετικού βαθμού δυσκολίας :

 • Παλαιά γεφύρια & παραδοσιακούς  νερόμυλους,
 • κοιλάδες & ρεμματιές
 • μικρούς αλλά ενεργούς  καταρράκτες
 • Ιστορικές ξερολιθιές με σημαντική παράδοση
 • Διαδρομές που φθάνουν σχεδόν στην κορυφογραμμή των ορεινών όγκων του νησιού.
 • Ιστορικά μοναστήρια της Άνδρου

η ανδροσ σε εικονεσ

Αν χρειάζεστε πληροφορίες και προτάσεις

η έμπειρη και φιλική ομάδα του ANEMOS SEA VIEW είναι δίπλα σας με προτάσεις μετακίνησης στην Άνδρο, επιλογές παραλιών, αξιοθέατα και γαστρονομικές ιδέες για να απολαύσετε τις διακοπές σας στην Άνδρο σαν…ντόπιος !!

Anemos Sea View Studios

Η εμπειρία των διακοπών σας στην Άνδρο δεν σταματά στην διαμονή. Σας παρέχουμε ολοκληρωμένες υπηρεσίες και είμαστε δίπλα σας για να σας προσφέρουμε διακοπές υψηλής αισθητικής, απόλυτης χαλάρωσης και ξενοιασιάς.

Που είμαστε

Μπατσί, θέση “Ηρώον”

Άνδρος, Κυκλάδες

ΤΚ 84501

Επικοινωνείστε μαζί μας